Alle borgere på Nørrebro Vænge har deres egen plan for dagens opgaver og aktiviteter, hvilket er med til at sikre, at personalet arbejder ensartet ud fra den enkeltes individuelle behov for støtte. Borgernes struktur er individuelt tilpasset, så den imødekommer deres behov for rutiner, forudsigelighed, genkendelighed, ro og tryghed.
Grundet forskelligheden i borgernes diagnoser og funktionsniveau bruges der forskellige pædagogiske metoder og handlemuligheder, der bygger på flere pædagogiske teorier. Det fælles grundlag for den pædagogiske praksis er relationsarbejde, struktur for borgerne samt en praksis funderet i Low Arousal.
Nørrebro Vænges pædagogiske grundlag tager afsæt i flere metoder og teorier. Flere af disse relaterer sig til autismepædagogik (eks. TEACCH og PECS) og neuropædagogik.
På Valbyholm er cores opgave er at støtte og vejlede den enkelte borger i at få et så selvstændigt liv som muligt - med beskæftigelse, netværk og aktiviteter samt udvikling af sociale og personlige kompetencer. Borgerne har i individuel grad behov for støtte til mestring af eget liv, og det er derfor centralt, at der altid bliver taget udgangspunkt i den enkelte beboers behov, styrker og udfordringer
På bostedet arbejdes der ikke med et ”traditionelt” kontaktpersonsansvar, men alle er medvirkende til at løse alle opgaver sammen med beboerne. Formålet er at sikre, at beboerne får en hurtigere respons og mere effektiv og smidig støtte og vejledning i forhold til deres behov. Derudover understøttes teamets muligheder for vidensdeling og udvikling af det faglige niveau og den pædagogiske tilgang.