I CenterCampo arbejder vi ud fra en neurofaglig tilgang, hvor vi gennem neuropædagogiske tiltag forsøger at skabe og fremme borgerens kompetencer via helhedsorienteret og handlepræget pædagogik. I den neurofaglige tilgang har vi fokus på borgernes individuelle forudsætninger, og hvordan vi neuropædagogisk kan støtte borgeren i at kompensere for eventuelle vanskeligheder. En neuropædagogisk tilgang er en faglig tilgang, der har fokus på hjernens funktion. hvor formålet er at give borgeren mulighed for at trække på sine stærke sider inden for områder som opmærksomhed, kommunikation, hukommelse, orienteringsevne og social funktion.
Gennem en grundig afdækning af vanskeligheder, ressourcer og kontekstuelle vilkår hos borgeren kan vi tilrettelægge den neuropædagogiske indsats optimalt, hvilket sker gennem samvær og dialog med borgeren, observation og beskrivelse af borgeren, opstilling af mål og delmål. Herudover arbejder vi med strukturering af hverdagen og fremtiden, hvor koordinering af indsatsen sker på tværs af faggrupperne således at borgerens hverdag bliver meningsfuld og værdig. På den måde baserer vi vores neuropædagogiske tilgang på neurologi og neuropsykologi, hvor vi ikke udelukkende fokuserer på hjerneprocesserne – men også inddrager borgerens kontekst.
Neuropædagogik er således ikke en fast fremgangsmåde, men en forståelsesramme, som medarbejdere i CenterCampo benytter kreativt og intuitivt i deres tilgang og arbejde med borgerne. Det neuropædagogisk arbejde er ikke kun forbeholdt medarbejdere med pædagogfaglig uddannelsesbaggrund, da alle neuropædagogiske tiltag bygger på vurderinger foretaget af et tværfagligt team, og hver enkelt faggruppe har fat i sin egen monofaglige flig. For at kunne arbejde neuropædagogisk må medarbejderne nødvendigvis have en viden om hjernens opbygning og funktion samt om hjerneskader og deres følgevirkninger.
For borgere med varig nedsat funktionsevne, ofte kombineret med autismespektrums-forstyrrelser, andre udviklingsforstyrrelser eller psykiatriske diagnoser, er en forudsigelig hverdag af stor betydning for livskvaliteten. En harmonisk hverdag hænger for de fleste borgere sammen med, hvorvidt der er struktur og overblik over den daglige og ugentlige planlægning. Vi støtter derfor borgeren gennem løbende samtaler, hvor vi eksempelvis bruger små billeder og ugeplaner der kan fortælle, hvordan dagene er sammensat.
Gennem strukturering af hverdagen og fremtiden, hvor koordinering af indsatsen sker på tværs af faggrupperne, sikrer vi at borgerens hverdag bliver meningsfuld og værdig. Dette medvirker blandt andet til at minimere frustrationer, som potentielt leder til udadreagerende adfærd.